7 Mayıs 2016 Cumartesi

Cehennem Çiçeği - Alper Canıgüz

İlk defa bir Alper Canıgüz romanı okuyorum. Yazarımız 1969 doğumlu ve psikoloji bölümünü bitirmiş. İlk romanı Tatlı Rüyalar'ı 2000 yılında yazmış. Sonra 2004'te bir Alper Kamu romanı olan Oğullar ve Rencide Ruhlar, 2008'de Gizli Ajans ve 2013'te de Cehennem Çiçeği gelmiş.

Cehennem Çiçeği çok popüler bir kitap, 5 yaşındaki kahramanımız Alper Kamu'nun hayranları oldukça fazla. April Yayıncılık'tan çıkan kitap 221 sayfa. Alper Kamu bir anti-kahraman. Kitabımız Alper'in amcasının ölümü ile başlıyor. Sonra bir de mahalleye yeni taşınan Ümit'in kardeşinin gizemli ölümü de Alper'in radarına takılıyor. Bir taraftan da Alper'in güzel bakıcısı Hatice Abla var tabi. Alper alışıla gelmedik yöntemlerle bu gizemli olayları çözmeye çalışıyor. Cehennem Çiçeği güzel ve değişik bir kitap diyebilirim. Espirili, merak uyandırıcı ve kolay okunan bir kitaptı. Ama açıkçası pek benim tarzım değildi. Elimde bir de yazarın Tatlı Rüyalar kitabı var, onu da merak ediyorum. Keuifli okumalar!

Resim:http://www.timeoutistanbul.com/kitap/makale/3158/Images/foto_s1/177d963c-344f-40b2-91cb-5f03dfaf769b.jpg

12 yorum:

  1. Polisiye mi bu kitap? Sanki öyle aklımda kalmış, dolayısıyla da hiç ilgilenmemiştim ama haklısınız çok meşhur:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye diye geçiyor ama öyle klasik polisiyelerden değil Gül Hanım, sevgiler:)

      Sil
  2. Hop polisiye roman gördüm geldimm , en sevdiğim :) Genelde yabancı yazarları okurum polisiye de ama denemek lazım bizim yazarlarımızda iyi işler çıkarıyorlar. Psikoloji bölümünü bitirmesi romanının güzel kurgulanmış , kişi analizlerinin doğru yapılmış olduğunu hissettiriyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz:) Evet gerçi tam polisiye diyemeyiz, daha çok yazarın eğlenceli karakteri Alper Kamu önplanda, yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  3. Canıgüz'ün kurgusu ve çizgisini çok beğeniyorum. Hele 'Tatlı Rüyalar' olay çizgisi ile beni yerimden kaç kez kaldırıp oturtmuştur bilmiyorum. Keyifli okumalar diliyorum sana da. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa ben de şu an Tatlı Rüyalar'ı okuyorum, evet güzel gerçekten, teşekkür ederim yorumunuza, keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  4. ben ben , Canıgüz çok severim :D

    YanıtlaSil
  5. ya bu yazarın hayranı çok. ben de rencideyi aldım bakalım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet seveni var bayağı, onu okumadım ben, bakalım sevecek misin?:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...