21 Aralık 2015 Pazartesi

Ters Düz - Mert Ofluoğlu

Blog dünyasının aktif ve sevilen isimlerinden Kafa Dergi blogunun yazarı arkadaşımız Mert Ofluoğlu, bir süredir bir roman üstünde çalıştığından bahsediyordu, hepimizin merakla beklediği Ters Düz nihayet geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Ben de duyar duymaz kitap siparişimi verdim ve 1 günde kitabı elimden bırakamadan okuyup bitirdim:)

Altın Bilek Yayınları'ndan çıkan kitap 267 sayfa. Önce romandan bahsetmek istiyorum. Kahramanımız Ece Duman 28 yaşında bir yazardır. Mutlu mesut, huzurlu hayatına devam ederken bir gün amcasından 18 yıldır görüşmediği babasının kaybolduğuna dair bir telefon alır. Önce pek istekli olmasa da yıllardır görmediği Trabzon'un Bozbalık köyüne gider. Ama başında öyle çok şey vardır ki, bir taraftan üvey kardeşleri ile yüzleşir, bir taraftan babasının kayboluşunu çözmeye çalışır, bir taraftan romanını yazmaya çalışır... Bu arada onu en son 10 yaşındayken gören tanıdıkları ile de karşılaşır. Neyse konuyu daha fazla anlatıp sürprizleri bozmayayım ama bu, içinde hem macera, hem gizem hem de aşk olan harika bir roman. En başta da dediğim gibi elimden bırakamadım ve 1 günde romanı bitirdim.

Bir ara Mert bize romanını hemen yayınlatmakla bir süre beklemek arasında kararsız kaldığından bahsetmişti, ama bence iyi ki hemen yayınlatmış da biz de bu güzel kitabı hemen okuyabildik. Kendisi de Trabzon'lu olan Mert kitabında yerel yiyeceklerden, adetlere pek çok hoşlukla da kitabını süslemiş. Bu kitabın 20 yaşında gencecik bir yazara ait olduğuna inanmak çok zor, kurgu, anlatım hepsi son derece usta işi. Umarım Mert şimdiden yeni romanı üstünde çalışmaya başlamıştır:) Çünkü kendisinden yeni romanlar okumak için sabırsızlanıyorum. Kitabın sonundaki "teşekkür" bölümüne de değinmeden geçemeyeceğim, çok tatlı bir yazı olmuş:) Mert'in gönülden tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Ters Düz'i okumayanlara da biran önce okumalarını tavsiye ediyorum:) Bu arada Mert romanını bir diziye de uyarlamak istiyorum, oyuncuları bile düşünmüş, bakın:)

8 yorum:

  1. Bu güzel yorum için çok teşekkür ederim! :) Devamı en kısa zamanda gelecek, takipte kalın... :)

    YanıtlaSil
  2. Ya ben ne zaman okuyacağım bu kitabı.. heyecanla ellerimde olacağı anı bekliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heyecan okurken de devam ediyor:) keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  3. ben de istiyorum okumayı MErt'i :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir çırpıda okuyacağına eminim Eylemcim, sevgiler:)

      Sil
  4. evet yaaa ben de şu adet gelenek ve doğa kısımlarını sevdim. eceyi de blogunda çok sevmiştim. ben de tam beş saatta okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bravo deepcim:))ama gerçekten o kadar sürükleyiciydi ki ben de olsun 8 saatte okumuş olayım?:)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...