16 Eylül 2015 Çarşamba

Stephen King - O

Blogumu takip edenler Stephen King'in büyük bir hayranı olduğumu bilirler. Yazarın okumadığım sadece bir kaç kitabından biriydi O, ama demek ki kısmet bir kaç ay önce çıkan 1200 küsur sayfalık sansürsüz tam metineymiş. 1985 yılında yazılan kitap bana öyle "tam" geldi ki yaklaşık 400 sayfalık standart metinde nerelerin atılmış olabileceğini tahmin bile edemedim. Kitabı boyutları nedeniyle sadece evde okuyabildim, bu yüzden okumam biraz uzun sürdü, ama böylece yazarın evreninde biraz daha fazla kalmış oldum:) Romanımız yazarın diğer pek çok kitabı gibi Derry'de geçiyor. Kahramanlarımız (1958'de) bir takım tesadüfi olaylarla bir araya gelen 7 küçük arkadaş. Palyaço Pennywise veya diğer adıyla "O" Derry'e geri gelmiştir, sadece çocukların fark edebildiği bu yaratık çocuklarla beslenir ve 7 küçük arkadaşımızın onun peşine düşmek için yeterince sebebi vardır. 1958'de O'nu deliğine geri göndermeyi başaran arkadaşlar bir söz verirler, eğer O geri dönerse onlar da onu yok etmek için Derry'e geri geleceklerdir. Bir gün, neredeyse 30 yıl sonra, 1985'de, o telefon gelir ve arkadaşlar sözlerini yerine getirmek için geri dönerler, çünkü her şey yeniden başlamıştır. Stephen King gerçekten harika bir kitap yazmış, çocukların arkadaşlığı kitabın odak noktası diyebilirim, bana buradaki arkadaşlık Rüya Avcısı kitabını hatırlattı (bir de Süper 8 filmini:). Yazarın duyguları anlatışı her zamanki gibi muhteşem. 1200 sayfayı da merakla okuyacaksınız. Stephen King hayranlarına şiddetle tavsiye ederim. Keyifli okumalar:)

10 yorum:

  1. Kara Kule kitabını okumuştum ve çok beğenmiştim :)
    umarım diğer kitaplarını almak nasip olur =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kara Kule serisi harika gerçekten, diğer kitaplarını da seveceğinizi umarım, yorumunuz için teşekkürler, keyifli okumalar:)

      Sil
  2. Göz kitabı favorimdir her zaman. Diğer kitaplarını da en kısa zamanda okumayı düşünüyorum. Müthiş bir yazar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de müthiş bir yazar, tavsiye ederim bu kitabını da , 1200 sayfayı sıkmadan okutuyor yazar, yorumunuz için teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  3. Zamanında okuyup beğendiğim bir romandı.Ardından hemen filmini izlemiştim ve onu da çok beğenmiştim.Rüya avcısındaki arkadaşlığı anımsatıyor gerçekten.Güzel özet olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben filmini izlememiştim o da aklımda olsun o zaman:) yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  4. Tam metni çıkmadan önce okumuştum, aralardaki kopuklukları hissederek. Sansürsüz halini de alırım umarım bir ara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten okuduğum kitap o kadar tamdı ki nerelerini sansürlemiş veya çıkartmış olabileceklerini tahmin edemedim bile..:) size de tavsiye ederim, keyifli okumalar:)

      Sil
  5. bunu okumuştum ya hatırlamıyom sansürsüz yenisi çıkmış ha adı "it" de mi yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. It Deepcim, ama öyle korkunç ki "it'i an çomağı hazırla" demişler bu roman için, senden kaçmaz zaten:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...