4 Eylül 2014 Perşembe

Brahms Dinleyen Kedi - Lilian Jackson Braun

Oğlak Yayıncılık’ın Maceraperest Kitaplar serisi polisiye, macera ve gerilim severleri oldukça tatmin eden bir seri, Clive Barker’dan tutun Sue Grafton’a dünyada pek çok takipçisi olan bir çok yazarın kitaplarını burada bulmak mümkün. Geçenlerde okuduğum Firavunun Laneti de bu seridendi. Yazarın 1987’de yazdığı kitap Oğlak Yayınları’ndan 1999’da çıkmış. Yazarin diğer kitapları Kanape Atıştıran Kedi, Çenesini Tutamayan Kedi, Kırmızı Gören Kedi diye devam ediyor. Benim kitabı keşfetmem Sade ve Derin Deep’in bir yazısında ‘Tersten Okuyan Kedi’ kitabının ismini zikretmesi sayesinde oldu, çok şirin bulduğum bu ismin peşinden gittim ve yazarla tanışmak için kendime bu kitabı seçtim:)

206 sayfalık bu kitapta kahramanımız sanıyorum yazarın diğer kitaplarında da olduğu gibi gazetece Jim Qwillerian. Şehir hayatından bunalan ve kafasını dinlemek isteyen Jim, annesinin çok eski arkadaşı olan Fanny Teyzesinden davet gelince, onun Kazmalı Kasaba’daki kulübesinde bir sure kalmayı Kabul eder. Amacı hem dinlenmek hem de romanını yazmaktır ama kedi duyularına sahip adam daha ilk günden öyle şüpheli şeyler fark eder ki, zaten olayların devamı da çorap söküğü gibi gelmeye başlar. Tabi bunları çözerken Jim’in en büyük yardımcısı iki siyam kedisi Koko ve Yum Yum’dur.

Bu şirin polisiyeyi okurken hiç canınız sıkılmayacak, bir kadın duyarlılığı ile yazılmış olduğu hemen anlaşılan kitap polisiye anlamında çok tatmin edici olmasa da, dediğim gibi keyifli vakit geçirmenizi garanti ediyor:)

2 yorum:

  1. ay çok tatlı yaaaa. bak oğlaktan "sue grafton" serisini de al oku. nefis polisiye ya. sonraaa, lawrence block'tan "matthew scudder" ve "bernie rhodenbarr" serilerini al. hapsi çok keyifli. koko ile yum yum hihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sue Grafton serisi evet merak ediyorum, saol tavsiyelerin için, bu arada bir de üçüncü tercüme var bakalım:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...