8 Mayıs 2014 Perşembe

Buram buram Bram Stoker

Başlık pek olmadı galiba ama:)) Konumuz Bram Stoker'ın Kayıp Günlüğü... Drakula hayatımda okuduğum en güzel bir kaç romandan birisi, dolayısıyla Bram Stoker'a da bir hayranlığım var. Bir kaç ay önce İthaki yayınlarının Kalem&Yaşam dizisi içinde -hatta dizinin ilk kitabı olarak- "Bram Stoker'ın kayıp günlüğü"nü görünce çok sevindim ve hemen aldım. Kitap Ocak 2014'te çıkmış. Kitabın başlığına bakınca kafamda canlanan şey, çok merak ettiğim yazarın yaşantısı, duyguları, yani bildiğiniz birbirini takip eden günlerde yazılmış o güne dair uzun anlatımlardı. Ancak umduğumu pek bulamadığımı itiraf edeyim, çünkü Bram Stoker günlük tutmamış bence, ama bir not defteri varmış:) Yazarın 1871- 1882 yılları arasında tuttuğu not defterinde daha çok onu etkilemiş olaylar, kişiler veya sözleri içeren kısa kısa notlar var, doğrusu bu kısa notlar beni pek çekmedi. Notlar ailevi, yazarlık yolunda, mizah, tiyatro vs. gibi konularına ayrışmış, her bölümün ilk kısmı yazarın ilgili konudaki yaşantısı üzerine bilgiler içeriyor ki bu kısımlar notların kendisinden çok daha ilginç geldi bana. Belki de yazarın günlüğü yerine biyografisini okumalıydım. Bram Stoker'ın hayatını, Oscar Wilde ile ilişkisini merak ediyorsanız özellikle Kaya Genç'in şuradaki yazısını okumanızı tavsiye ederim, kendisinin bu kitabın ülkemizde yayınlanmasına önayak olduğunu okumuştum.

Resim notu: Kitap okuma keyfini yansıtan çaylı, kahveli fotoğraflara bayılıyorum, bu konuda en başarılı bulduğum bloglardan birisi de Serrose'nin ki, son olarak kahve kaşıklarını çok beğendim, bakınız mesela şuradakiler ne güzel, değil mi? Ben de aradım buldum fotoğraftakini, öyle olunca da bir kitap okuma keyfi fotoğrafı da ben çektim:)


5 yorum:

  1. hah haaa buram buram bram. çok hoş gelcem yine amaağğ film seçkisi 5 yazımdaki yorumuna yanıtımı oku amaaağğğ :)

    YanıtlaSil
  2. du bi, bram ile wilde ilişkisi ne sölesene amaaaa. serrose ne şeker diy miiğğ :)

    YanıtlaSil
  3. :)) şöyle ozetliyim; aşk, ihtiras, ihanet:)) okuman lazım ama şoke edici... Serrose'nin blogunu gerçekten çok seviyorum, evet:)

    YanıtlaSil
  4. Daha bugün D&R indirim reyonunda gördüm alıyordum vazgeçtim. Kitap ve kahve çok yakışıyorlar gerçekten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa indirimde miymiş?:) çok haklısınız, kahve, okuma keyfini tamamlıyor gerçekten:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...