6 Ekim 2013 Pazar

Büyülü Oyuncakçı Dükkanı - Angela Carter

1940 Britanya doğumlu olan yazar, bu kiatbı 1967 yılında yazmış. Büyülü gerçekçilik tarzında yazdığı eserlerle çeşitli ödüller kazanmış. Hayata veda ettiği 1992 yılına kadar çeşitli üniversitelerde yazma konulu dersler de vermiş. Kitabın arka kapağında yazdığına göre Margaret Atwood, Salman Rüşdi gibi yazarları da etkilemiş.

Bu kitabı uzun zaman önce, severek takip ettiğim ve kitap zevkini çok beğendiğim blogger arkadaşım Biblio sayesinde tanımış ve okuma listeme eklemiştim, Biblio'nun kitapla ilgili yazısı için tıklayınız. Gerçekten de özgün ve oldukça hoş bir kitap.

Zengin bir ailenin kızı olan 15 yaşındaki Margaret, annesi ve babası bir kazada hayatlarını kaybedince iki küçük kardeşiyle beraber, tek akrabası olan Londra'daki dayısının yanına gönderilir. Ancak dayısı, dayısının dilsiz eşi ve onun iki genç kardeşiyle birlikte, dayısının katı kuralları altında, oldukça mütevazi ve konforsuz bu yeni hayatı, Margaret'in eski hayatından çok farklıdır, onun ilgisini çeken tek şey ise dayısının oyuncakçı dükkanında kendi yaptığı eşi benzeri görülmemiş oyuncaklar, maskeler ve kuklalardır. Burası hem son derece ilgi çekici ama aynı zamanda da ürkütücüdür.

Kitapta anlatılan şey sürükleyici bir hikayeden ziyade Flower ailesinin merak uyandırıcı gündelik yaşamları ve sırları, ancak yazar o kadar enteresan bir atmosfer oluşturmuş ki hiç sıkılmadan kitabın sonuna kadar okunuyor. Romanda olay örgüsü neredeyse yok, "bana bu kitabı anlat" deseniz yukarıda yazdıklarımdan farklı bir şey söyleyemeyebilirim ama dediğim gibi buna rağmen kitap son derece sürükleyici ve ilginç. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap, "Büyülü Oyuncakçı Dükkanı" dışında yazarın "Kanlı Oda" isimli hikaye kitabı da dilimize çevrilmiş. Keyifli okumalar.

4 yorum:

  1. Enteresan bir konusu varmış.
    Paylaştığın için teşekkürler canım.
    Sevgiler ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim keyif aldığım hoş bir kitaptı Okuyancım, tavsiye ederim, yorumun için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Bu kitabı hatırlamak mutlu ediyor beni, her zaman. Yazı ve güzel cümlelerin için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel bir kitap, ben teşekkür ederim yorumun için, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...