19 Ekim 2013 Cumartesi

Bir Başka Faust - Daniel & Dina Nayeri

Bu kitabı en son internetten kitap alışverişi yaparken görüp son anda almıştım. Gothe'nin Faust'unu çok duyup merak ettiğimden, ve kitabın arkasında Faust'tan esinlenilerek bu kitabın yazıldığını okumuş olduğumdan beklentim yüksekti. Ancak aslında kitabın kapağı bile herşeyi açıklıyor tabi; güzel bir merdivenin önünde birbirinden şık ve bakımlı beş genç, yani bu bir gençlik romanı. Her neyse, önce kısaca kitapla ilgili bilgileri vereyim; 2009 yılında Tudem Yayın'dan çıkmış, 404 sayfa, kitabın yazarları İran asıllı iki kardeş.

Konumuza gelirsek, beş tane kahramanımız var; Victoria, Valentin, Christian, Belle ve Bicé. Bunların (Bicé dışında; o Belle'in ikiz kız kardeşi) ortak noktası hepsinin de mutsuz ve tatminsiz olması. Bu 10 yaşındaki dört çocuk, bir gün Madam Vileroy isminde çok güzel ve etkileyici bir kadınla tanışırlar, bu kadın onlara isteklerine kavuşabilmeleri için ruhlarını satmalarını teklif eder, çocuklar bu teklifi kabul edince eskiye ait bazı anıları silinir ama isteklerine de kavuşurlar, zihin okuma, zamanı geri alma gibi özel güçler de kazanırlar. Ancak zamanla Madam Vileroy'un köleleri olduklarını fark ederler ve bundan kurtulmak için çareler düşünmeye başlarlar.

Bu kitapta da Faust da olduğu gibi şeytanla anlaşma yapılmasından dolayı kitabın ismi "Bir Başka Faust" olmuş herhalde, buna ithafen Madam Vileroy'un evlat edindiği bu beş çocuk Faust soyadını almış, ama keşke başka isim koysalarmış kitaba, gençlik romanı bile diyemiyorum çocuk-genç romanı diyeyim, basit cümleler, basit olaylar, vakit kaybetmeye değmez. Keyifli okumalar.

0 kalem yazmış:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...