8 Mart 2012 Perşembe

Kesişen Hayatlar- Pınar Kopuz Ürün


Bu kitap geçen ay Marie Claire dergisinin hediyesiydi. Kitap yazarın ilk kitabı. Konusuna bakacak olursak; Aylin ve Can altı yıldır evlidirler ancak son aylarda hem duygusal hem de fiziksel olarak bir kopuş yaşamaktadırlar. Bu durum Aylin’i çok yıpratmaktadır. O da kendisini işine verir, bir kadın dergisinde müdür olarak çalışmaktadır. İçindeki duygusal boşluk, bir gün rakip derginin çalışanlarından Kerem’le karşılaşmasıyla daha da keskinleşir, Kerem çok yakışıklı ve çekici bir erkektir, üstelik kendisini beğendiğini açıkça göstermektedir. Aylin kocasına beslediği saf sevgi ve bağlılık ile Kerem’e duyduğu dayanılmaz çekim arasında kalmıştır. Evet Aylin ne karar verecektir? 144 sayfalık bu kitap aslında günümüzde çok yaygın olan bir durumu gündeme getirmiş, aseksüel evlilikler. Bir taraftan da Aylin’in içine düştüğü çıkmazı görüyoruz, eşini çok seviyor ve mutsuzluğuna bu nedenle boyun eğiyor. Değişik bir konuydu aslında, ama daha derin işlenmesini isterdim. Kerem’in veya Can’ın duygularına da yer verilebilirdi. Kitabı okumak isteyenler için fazla detay vermek istemiyorum ama bazı durumlara da açıklık getirilmemişti. Sonuç olarak değişik ve merakla okuyabileceğiniz bir kitap diyorum, keyifli okumalar.

12 yorum:

  1. Gerçekten ilginçmiş, kitap sadece promosyon mu yoksa dışarıdan da alınabilir mi?

    YanıtlaSil
  2. Evet değişik bir kitap, dışarıda da satılıyorum Tullyciğim:)

    YanıtlaSil
  3. Bilindik bir konu dimi Eren? ama hani her yazar kendi dünyasını katarak yazar ya? mutlaka kendinden bir şeyler vardır.

    Yazarı hiç duymadım, seninde dediğin gibi ilk kitabıymış zaten. Satılıyorsa alıp tanımak lazım bu yazarı :)

    YanıtlaSil
  4. Aslıcım günümüzün popüler konularından birisi aslında, ama dediğin gibi yazar kendi bakış açısıyla anlatmıştır tabi o nedenle her roman konuları benzer de olsa işlenişi açısından özgün oluyor, okunmaya değer:)

    YanıtlaSil
  5. Cok sıradaışı gelmedi bana.Tabiii işleniş şekline de bakmak lazım ama sorunlu ilişkiler üzerine kitaplar okumak çok hoşuma gitmiyor.

    Bilgi için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Nanesekercim normalde ben de dramatik seyler okudugumda sinirim bozulur ama bunda bozulmadi, zaten konu pek derin islenmemis oldugundan sinir bozmuyor:) yorumun icin tesekkurler, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Açıkçası bu tip konularda yazmış hem de ilk kitabı olan yazarlara hep uzaktan bakarım, tesadüfen elime geçerse okurum ben de :(

    Dediğin gibi derin işlenseymiş alıp bakardım :))Amma velakin sonraki eserleri hakkında birşey diyemeyiz,belki ilerde adından çok söz ettiren bir yazar olur. İşaretlemekte beis yok:)

    Selamlar.

    YanıtlaSil
  8. Nardacim bakalim bu ilk romanin devami nasil gelecek, isaretlemekte beis yok, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. bu kitapmı şimdi rezalet olmuş okumayın zaman kaybı

    YanıtlaSil
  10. Bu yazarın ilk kitabı ama bu kadar acımasız olmayalım:)

    YanıtlaSil
  11. sonu çok saçma ama konu güzel..

    YanıtlaSil
  12. Evet açıkçası sonu beni de biraz hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...