21 Eylül 2011 Çarşamba

Nil'de Ölüm - Agatha Christie


Daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi bir grup blogger arkadaşım eylül ayında Agatha Christie okumaları yapıyorlar. Ben de onlarla birlikte eylül ayını Christie ile geçirdim. Bu yazının konusu Nil'de Ölüm. Bu roman yine bir Poirot kitabı. Belçikalı usta dedektif bu sefer tatilini Mısır'da geçirmeye karar veriyor ve Nil'de gezen bir gemiye biniyor. Tesadüf bu ya, ünlü milyoner Linnet ve yeni eşi Simon Doyle da balayları için aynı gemide bulunuyor. Ancak birinin en yakın arkadaşı diğerinin eski nişanlısı Jaquelin de bu gemidedir. Bir gece Linnet öldürülür, her zamanki gibi bu ölümden çıkar sağlayacak bir çok kişi vardır, Poirot tatilde olmasına rağmen olaya el atar. Olaylar ne kadar karmaşık da olsa deliller ne kadar kısıtlı olursa olsun Poirot yine cinayeti çözer. Sonunu tahmin etmiştim ama yine de güzel bir romandı. Bu arada romanın 1978 yapımı bir de filmi var. Jaquelin'i Mia Farrow oynuyor. Bu filmin imdb puanı 7.1, özellikle görsel açıdan süper bir film diyebilirim. Burada Linnet ve Simon piramitlerin önünde son sürat at biniyorlar, piramitlerin tepelerinde yakalamaç oynuyorlar, gemilerinin Nil üzerinde süzülüşünü izlemek öyle güzel ki... Kısacası Mısır'a ilginiz varsa filmi tavsiye ederim, çok hoş bir film.

Bu arada Renkli Kitap blogunda geçen hafta yapılan bir çekilişten Vampir Öpücükleri isminde bir manga kazandım, dün elime geçti, Güngör Hanım'a buradan tekrar teşekkür ederim. Bloglarda yapılan kitap çekilişlerine burada yer vermeye çalışıyorum. Kitap Kurduyum Ben blogunda bu aydan başlayarak bundan sonra her ayın 20'sinde yeni bir kitap tanıtımı ve kitap çekilişi var. Süper bir haber değil mi? Herkese iyi okumalar:)

Resim:http://www.themoviedb.org/movie/4192

4 yorum:

  1. En romantik en gizemli A.C. lerden biri. Çok severim. Filmi (Peter Ustinov'lu olanı) çok güzeldir kostümler şahanedir ve en iyi kostüm oskarını almıştır.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Evet gerçekten, filmdeki ortam, kostümler kesinlikle şahane:) yorumunuz için teşekkürler, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Nil Nehrinde Cnayet ismiyle de basılmıştı bu kitap. O adı daha çok seviyorum niyeyse. :) Jacqueline ise favori Christie karakterlerimden.

    YanıtlaSil
  4. Evet aslında kitapların farklı isimlerle basılmaları bazen de karışıklığa yol açabiliyor:) Jaqueline kesinlikle ilginç bir karakterdi, özellikle Mia Farrow'un filmdeki canlandırmasını da çok başarılı buldum:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...