18 Nisan 2011 Pazartesi

Türkan Dizisi Yayından Kaldırıldı!!


Geçen perşembe günü Türkan dizisi final bölümüyle ekrana geldi.Beklenmedik bir şeydi bu, zaten önceki hafta da yayınlanmamıştı.Ekranın en seviyeli ve bence en izlenebilir dizisi apar topar yayından kaldırıldı. Zaten ilk bölümden itibaren yayın saati 22:30'du ve sık sık yayın saati ve günü değiştiriliyordu.
Pınar Öğün de kendisiyle yapılan bir ropörtajda dizinin bir ara pazar günü 20:00'e alınmasıyla ilgili şunu söylemiş; "Türkan”, çok geç saatte yayınlanıyordu. Bir önceki dizinin uzaması, reklamlar derken 23.00’te başlıyordu dizi. Perşembe günleri o saatte başlayan bir diziyi kim izleyebilir ki? Ben bile izlerken uyuyakalıyordum bazen. Bu kadar kıymetli bir hikâyenin o kadar geç saatte yayınlanması kayıptı açıkçası. Beni yolda görenler de bu konunun özellikle altını çiziyordu. “Kaçırıyoruz, çok geç saatte yayınlanıyor, çocuklarımız da izlesin istiyoruz” diyenler oluyordu. O nedenle dizinin pazar gününe ve saat 20.00’ye alınması çok iyi oldu."
Tabi bu benim hatırladığım kadarıyla sadece bir kaç bölüm sürdü.

Kısacası izlenmemesi için herhalde ne gerekiyorsa yapılıyordu. Yine de benim gördüğüm kadarıyla oldukça fazla takipçisi ve seveni vardı dizinin. Yayından kaldırılma sebebi dizinin reying almamasıymış, gülelim mi ağlayalım mı?? Sadece Türkan Saylan'ın hayatı değildi verilen bir kişi isterse neler başarabileceği anlatılıyordu, dizi her izleyişimden sonra kendi hayatımla ilgili yapabileceklerim konusunda beni düşündüüryor, şevklendiriyordu. Üstelik sadece hikaye olarak bile olduça sürükleyiciydi, aşk da vardı umut da, 1960'ların havası, modası, adası da... Televizyonda izlediğim tek program da yayından kaldırışdı işte. Bu arada dizinin yayından kaldırılmasıyla ilgili de farklı iddialar var. Okumak isterseniz;
http://www.medyahayat.com/haber.php?haber_id=27046

Bence Türk halkı için bir kayıp oldu bu dizinin yayından kaldırılması.

0 kalem yazmış:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...